PL|EN|DE Twitter facebook

Kachler Roland, Dipl.Psych., (Aldingen/ Esslingen, DE)

« Przejdź do listy wykładowców

Psycholog i psychoterapeuta, kliniczny analityk transakcyjny (DGTA). Zajmuje się hipnoterapią kliniczną  (MEG), psychoterapią systemową i partnerską, jest superwizorem.  Specjalizuje się w zakresie terapii systemowej, psychodynamicznej pracy z traumą i EMDR (Eye Movement  Desensitization and Reprocessing / Terapia odwrażliwiania za pomocą ruchu gałek ocznych). Od ponad 20 lat pełni funkcje  Dyrektora poradni psychologicznej oraz prowadzi prywatną praktykę.  Uczestniczy w licznych kongresach prezentując wykłady i warsztaty.

Jest autorem wielu książek dotyczących udzielania wsparcia w sytuacjach żałoby: m.in. „Meine Trauer wird dich finden“ (2005); „Damit aus meiner Trauer Liebe wird“ (2007); „Wie ist das mit der …Trauer?“ (książka dla dzieci, 2007); „Meine Trauer geht – und du bleibst“ (2009); „Hypnosystemische Trauerbegleitung. Ein Leitfaden für die Praxis“ (2010).
www.Kachler-Roland.de

Wybrane pozycje bibliograficzne:

2007 Kachler R., „Wie ist das mit der …Trauer?“ , Kinderbuch.

2010 Kachler R., „In meiner Trauer wohnt die Liebe”,  Kreuz Verlag.

2011 Kachler R.,  "Sucht mich in euren Herzen: Trostbuch für Trauernde", Präsenz-Verlag.

2012 Kachler R., „Meine Trauer wird dich finden”, Kreuz-Verlag.

2012 Kachler R.,  "Hypnosystemische Trauerbegleitung", Carl-Auer .

2012 Kachler R.,  „Pokonaj kryzys. Przewodnik duchowy.”, WAM, Kraków.

2013 Kachler R., „Gemeinsam trauern - gemeinsam weiter lieben”, Kreuz Verlag.